Sebzeli Tavuk Haşlama (Bol Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 2 adet havuç
- 4 adet orta boy patates
- 3 diş sarımsak
- Birkaç adet tane karabiber
- 1 tutam dereotu
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Sebzeli Tavuk Haşlama (Bol Vitamin Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk butlarımızı bir güzel yıkadıktan sonra pişirme tenceresini alalım.
- Üzerine 4 parmak geçecek şekilde sıcak suyu bırakalım ve altını kısarak yarım pişmiş olana kadar pişirelim.
- Daha sonra sarımsağı 4 e böldüğünüz soğanı ince kıydığımız havucu ilave edip 4. 5 dakika daha pişirelim.
- Muhtemelen suyu azalmıştır tekrar 2 su bardağı kaynar su ekleyelim.
- Daha sonra patateslerimizi soyup bunları da dörde bölelim ve kaynayan suyun içerisine ekleyelim.
- Patates çabuk düşeceği için en son ekliyoruz patatesi kontrol edelim .
- Pişmişse altını kapatalım ve üzerine kıyılmış dereotunu bekleyelim.
- Ocağımızın altını kapatalım.
- 5 dakika dinlendirelim ve yemeğimiz servise hazır.
Sebzeli Tavuk Haşlama (Bol Vitamin Deposu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.