bilgisayarci
FD Üye
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk gögüs
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Nane
- Sıvı yağ
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı tenceremize alıp suyunu koyup haşlıyoruz.
- Haşlanan tavukları tencereden alıp tiftikliyoruz.
- Tenceremize sıvı yapımızı koyup unumuzu ekleyip bir tasım kavuruyoruz.
- Üzerine havuçlarımızı ve sarımsağı mızı rendeleyip ekliyoruz.
- Üzerine tavuk suyunu ekliyoruz ve daima karıştırıyoruz.
- İçerisine tel şehriyemizi ekliyoruz.
- Tuzumuzu nanemizi de ekliyoruz.
- Tiftiklenen tavukları da ekleyip biraz kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.Afiyet olsun.