Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sebzeli-tavuk-corbasi-2.jpg

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet tavuk kalça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet patates
  • 9 su bardağı su
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • İsteğe bağlı defne yaprağı
  • 1 adet limon suyu

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğumuzun üzerini geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ile haşlayalım.
  2. Haşlanan tavuğu soğuduktan sonra didikle yiyelim.
  3. Başka bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını alalım.
  4. Evvel doğranmış havucu ek edip 2-3 dakika kısık ateşte soteleyelim.
  5. Akabinde doğranmış patatesi sarımsağı ekleyip karıştırarak tekrar 2-3 dakika soteleyelim.
  6. Unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Soğuk suyumuzu ve süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu ek edip karıştırarak kaynatalım.
  8. Tel şehriyeyi ek edip yumuşayıncaya kadar pişirelim didiklenmiş tavuk etini tuzu ve başka baharatları da ekleyelim en son maydanozu ekleyelim.
Not:çorbanın kıvamı yoğunlaştıkça sıcak su desteği yapılabilir.Afiyet olsun. ????????????????️.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt