
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tavuk kalça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet patates
- 9 su bardağı su
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Tuz, karabiber ve pul biber
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- İsteğe bağlı defne yaprağı
- 1 adet limon suyu
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuğumuzun üzerini geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ile haşlayalım.
- Haşlanan tavuğu soğuduktan sonra didikle yiyelim.
- Başka bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını alalım.
- Evvel doğranmış havucu ek edip 2-3 dakika kısık ateşte soteleyelim.
- Akabinde doğranmış patatesi sarımsağı ekleyip karıştırarak tekrar 2-3 dakika soteleyelim.
- Unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Soğuk suyumuzu ve süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu ek edip karıştırarak kaynatalım.
- Tel şehriyeyi ek edip yumuşayıncaya kadar pişirelim didiklenmiş tavuk etini tuzu ve başka baharatları da ekleyelim en son maydanozu ekleyelim.