
Sebzeli Tam Buğday Unlu Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2-2,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet küçük kapya biber
- 3 adet yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Sıvı yağ
Sebzeli Tam Buğday Unlu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta, süt ve tuzu ekleyip çırpıyoruz .
- Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Kek kıvamından daha akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- En son üzerine rendelediğimiz havucu, minik minik doğradığımız kırmızı biberi, ince kıyılmış taze soğan maydanoz ve dereotunu da ekleyip biraz daha karıştırıp ısınmış ve az yağlanmış tavaya 1 kepçe hamurdan döküp eşit olacak şekilde yayıyoruz.
- Her iki tarafı çevirerek orta ateşte hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Sebzeli Tam Buğday Unlu Krep Tarifi Fotoğraflı Yapılışı