
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
- 250 gram kıyma
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan rendelenmiş
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- İstek ettiğiniz baharatlar
- 5-6 su bardağı sıcak su yemeğin pişmesine ve ölçüsüne nazaran artılıp azaltılabilir
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köftemizi hazırlayalım.
- Kıymayı bir yoğurma kabına alalım.
- Bulguru, unu ,yumurtayı ,rendelenmiş soğanı ,baharatları hepsini ek edelim yoğuralım ,on dakika kadar yoğuralım.
- Misket büyüklüğünde yuvarlayalım unlanmış tepsiye dizelim.
- Patatesleri, havuçları istek ettiğimiz boyutta küp biçiminde dilimleyelim.
- Soğanı ince kıyım doğrayalım, sıvı yağ ek edip evvel soğanı salçayla bir ölçü kavuralım.
- Zerzevatları ek edelim hepsini hiç su koymadan kavuralım.
- Köfteleri ve baharatını ek edelim suyunu ekleyelim kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- Sebzeler pişince yemeğimiz hazırdır denetim edelim afiyetle.