
Sebzeli Şehriye Çorbası (Şifa Deposu) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Yarım havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 avuç tel şehriye
- Tavuk suyu yada et suyu
- Tuz
- Tereyağ
- Nane
Sebzeli Şehriye Çorbası (Şifa Deposu) Tanımı Yapılışı
- Patates, soğan ve havucu soyalım yıkayıp küçük modüllere bölüp, uygun bir tencerede haşlayalım.
- Sebzelerimiz haşlanınca robottan çekelim püre haline gelsin.
- Bir diğer tencereye tereyağ ve sıvı yağımızı alalım unu renk alıncaya kadar kavuralım.
- Unumuz kavrulduğunda üzerine sıcak tavuk yahut et suyunu dökelim, şehriyeleride ek edip daima kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- En son tuzunu ve gerekirse sıcak suyunu ekleyip çorbayı kaynatalım kenara alalım.
- Servis esnasında üzerine tereyağ ve nane yakabilirsiniz. Afiyet olsun.