Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Poğaça

Sebzeli Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Sebzeli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 tane kırmızı irice kapya biber
*1 tane yeşil biber
*2 tane yumurta
*125 gr tereyağı
*1 yemek kaşığı sirke
*1 kabartma tozu
*12 (yarım) tatlı kaşığı tuz
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı silme toz şeker

İÇ MALZEMESİ

*Ben burgu beyaz peynir kullandım sizler damak zevkinize göre içine kıymalı harç kaşar, sucuk farklı istediğiniz herhangi bir malzemede kullanabilirsiniz
*Aldığı kadar un

Sebzeli Poğaça Tarifi Yapılışı Arkadaşlar hafta sonuna yapmış olduğum değişik bir lezzet isteyenler için şahane 10 dk hazır mayasız lezzetlimi lezzetli sebzeli bir poğaça yapıcaz Evde olan malzemelerle
Hamurumuzu hazırlarken ilk önce derince rahat bir kapta tereyağımızı sıvı yağımızı, yoğurt, sirke, 1 yumurtanın tamamı 1 yumurtanın beyazını hamurun içine sarısını üzerine, tuzu, un hariç hepsini elimizle güzelce karıştırıyoruz Birbiriyle iyice karışan malzemenin üzerine unumuzu yumuşak çok sert olmayacak bir şekilde yoğuruyoruz Elimize yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp içine istediğiniz her hangi bir malzemeyi koyup kapatıyoruz Tepsiye ben yağlı fırın kağıdı kullanıyorum Yoksa tepsimizi yağlayıp poğaçalarımızı dizip üzerine yumurta sarılarını da sürüp önceden ısıtılmış 180 derecede kontrolü bir şekilde pişiriyoruz Afiyet olsun

858,505Konular
982,811Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt