elektronikci
FD Üye
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 damla limon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı ılık su
- Kansere bezelye
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı pirinç bir kaba alalım ılık suda bekletelim (Su çok sıcak olmasın 1 saat beklesin) Bekleyen pirinçleri yıkayalım.
- Tencere sıvı yağ alalım erisin. Akabinde şehriyeyi ekleyip, kavuralım.
- Daha sonra pirinçleri de ekleyip, çok karıştırmayalım pirinçler kırılır 2 dakika falan bekledikten sonra 3 su bardağı bardağı su ekleyelim bir kaşık tereyağı, şeker, tuz ekleyelim 2 sefer karıştırıp, kapağını kapatalım.
- 20 dk geçtikten sonra karıştırmadan suyunu çekmiş diye bakalım çekmemișse kapatalım.
- Suyunu çeken pilav kenar alalım ağzını açmayın yahut karıştırmayın.
- 10 dk geçtikten sonra bezelye üzerine dökelim, ağzını kapatalım. Servis yapmaya hazır afiyet olsun.