Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 küçük kase dondurulmuş bezelye
- Taze bezelye kullanacaksak 5 dakika ön haşlama yapalım
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı baldo pirinç
- Tuz
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pirinci kaynar su ile ıslatalım.
- Derin bir kaba aldığımız pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ek edelim ve kaynar su ile üzeri 2 parmak geçene dek ıslatalım.
- Yarım saat dinlenen pirinci güzelce yıkayalım ve nişastasından arındıralım.
- Başka yandan küp doğranmış havuçları tencereye alalım bezelyeyi de ekleyelim ve sıvı yağ ile kavuralım.
- Havuçlar hafif renk renk değiştirip sotelenince pirinci ekleyelim ve kavuralım.
- Pirinç hafif şeffaflaşınca tereyağı ek edelim ve tereyağla da iki dakika kavuralım.
- Pirinç pilavının ölçüşü 1e 1 buçuk olacak şekildedir.
- 2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı kaynar suyu ek edelim. Tuzunu ekleyelim.
- Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
- Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu ya da pamuklu bir bez koyarak dinlenmeye alalım. 15 dakika dinlenen pilavı servis edelim????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.