iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 tutam tuz
*3 su bardağı sıcak su veya et suyu
*3 yemek kaşığı garnitür (Havuç, bezelye, mısır)
Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı Pirinci 30 dk önceden sıcak suda bekletin Tencerede tereyağını ve zeytin yağını kızdırın İçine süzülmüş pirinçle birlikte bir tutam tuz atın (pirinçlerin kırılmaması için) Dışardan içeriye doğru bir iki tur karıştırıp garnitürü ekleyin ve sıcak suyu koyup kapağını kapatın Orta harlı ateşte kaynatın Ardından kısık ateşe alın Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ocağın altını kapatın Pirinci demlenmeye bırakın 15 dk sonra tahta kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 tutam tuz
*3 su bardağı sıcak su veya et suyu
*3 yemek kaşığı garnitür (Havuç, bezelye, mısır)
Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı Pirinci 30 dk önceden sıcak suda bekletin Tencerede tereyağını ve zeytin yağını kızdırın İçine süzülmüş pirinçle birlikte bir tutam tuz atın (pirinçlerin kırılmaması için) Dışardan içeriye doğru bir iki tur karıştırıp garnitürü ekleyin ve sıcak suyu koyup kapağını kapatın Orta harlı ateşte kaynatın Ardından kısık ateşe alın Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ocağın altını kapatın Pirinci demlenmeye bırakın 15 dk sonra tahta kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın Afiyet olsun