
Sebzeli Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Sebzeli Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak etler kızgın tencere içerisinde mühürlenir. Suyunu salıp çekince zeytinyağlı eklenir ve kavrulur. Etler pişmeye yakın yemeklik doğradığımız soğan ve yeşil biber tencereye alınır.
- Sonrasında salça eklenir ve bir iki tıp karıştırıp küp küp doğradığımız patatesler eklenir.
- Yuvarlak doğradığımız havuçlar ve bezelye başka bir kap içerisinde haşlanır ve haşlama suyu ile birlikte patateslerden sonra tencereye alınır.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir, baharat ayarı yapılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynama sonrası altı kısılarak yaklaşık 35 dakika pişirilir. ????????????.