iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Mantı Böreği (Doyurucu Ve Sağlıklı) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet günlük yufka
İç harcı için:
*250 gr ( Yaklaşık) ıspanak
*1 adet havuç
*1 adet kabak
*1 adet patates
*1 adet kurusoğan
*1 çay bardağı lor peyniri
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
*1 çay bardağı süt,
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta 1 şişe madensuyu
Sebzeli Mantı Böreği (Doyurucu Ve Sağlıklı) Tarifi Yapılışı
İç harcımız için ıspanaklar yıkanıp ince doğranır, başka bir kabın içinde havuç, kabak, patates, rendelenir Tavaya sıvı yağ konur, küp küp doğranmış kurusoğan eklenir, rengi değişene kadar kavrulur ıspanaklar eklenir, suyunu salıp çekene kadar kavrulur Diğer sebzelerinde suyunu sıkıp, harca eklenir İyice sotelenen sebzelere tuz ve karabiber serpilip ocağın altı kapatılır Sıcakken lor peyniri ilave edilip karıştırılır ( peynir koymayabilirsinizde) Yufkaları ıslamak için, soda hariç bütün malzemeler karıştırılır, yufkalardan 1 tanesi tezgaha serilir, hazırlanan sos her yerine sürülür 2 Yufka üzerine serilir, sosla ıslanır, harcımızdan 13 i dökülür Dört kenarı içeriye doğru katlanır, rulo halinde sarılır, 1 parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir Diğer 4 yufkada aynı şekilde 2 katlı hazırlanıp tepsiye dizilir( tepsimizi sıvı yağla yağlamayı unutmayın) kalan sosu üzerlerine döküp, en son 1 şişe sodayı( maden suyu) döküyoruz Fırın ısınana kadar bekletiyoruz (10 dk kadar) 180 derecede 30 dk pişirelim, fırın ve saat ayarları değişebilir Sarımsaklı yoğurtla servis edilir İçinde herşey olduğu için tek başına bir yemek, sebze sevmeyen çocuklarda bayılarak yiyebilir Afiyet olsun şimdiden
*6 adet günlük yufka
İç harcı için:
*250 gr ( Yaklaşık) ıspanak
*1 adet havuç
*1 adet kabak
*1 adet patates
*1 adet kurusoğan
*1 çay bardağı lor peyniri
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
*1 çay bardağı süt,
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta 1 şişe madensuyu
Sebzeli Mantı Böreği (Doyurucu Ve Sağlıklı) Tarifi Yapılışı
İç harcımız için ıspanaklar yıkanıp ince doğranır, başka bir kabın içinde havuç, kabak, patates, rendelenir Tavaya sıvı yağ konur, küp küp doğranmış kurusoğan eklenir, rengi değişene kadar kavrulur ıspanaklar eklenir, suyunu salıp çekene kadar kavrulur Diğer sebzelerinde suyunu sıkıp, harca eklenir İyice sotelenen sebzelere tuz ve karabiber serpilip ocağın altı kapatılır Sıcakken lor peyniri ilave edilip karıştırılır ( peynir koymayabilirsinizde) Yufkaları ıslamak için, soda hariç bütün malzemeler karıştırılır, yufkalardan 1 tanesi tezgaha serilir, hazırlanan sos her yerine sürülür 2 Yufka üzerine serilir, sosla ıslanır, harcımızdan 13 i dökülür Dört kenarı içeriye doğru katlanır, rulo halinde sarılır, 1 parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir Diğer 4 yufkada aynı şekilde 2 katlı hazırlanıp tepsiye dizilir( tepsimizi sıvı yağla yağlamayı unutmayın) kalan sosu üzerlerine döküp, en son 1 şişe sodayı( maden suyu) döküyoruz Fırın ısınana kadar bekletiyoruz (10 dk kadar) 180 derecede 30 dk pişirelim, fırın ve saat ayarları değişebilir Sarımsaklı yoğurtla servis edilir İçinde herşey olduğu için tek başına bir yemek, sebze sevmeyen çocuklarda bayılarak yiyebilir Afiyet olsun şimdiden
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.