iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Lazanya nasıl yapılır
Sebzeli Lazanya yapılışı
Sebzeli Lazanya Malzemeler
8 yaprak lazanya
2 yumurta
25 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 adet patlıcan
1 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
15 tatlı kaşığı tuz
1 adet kırmızı biber
bir tutam karabiber
Üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Sebzeli Lazanya Yapılışı:
1 Yarım su bardağı sıvıyağın yarısı derince bir tavaya koyulur Doğranmış sarımsak bu yağa koyulur hafifçe kavrulur
2 Yemeklik doğranmış soğan, sarımsakların üzerine eklenir 1 tatlı kaşığı tuzlu da eklenir kavurma işlemine devam edilir
3 Yeşil ve kırmızı biberin çekirdekleri çıkarılıp temizlenir Küp küp doğranır Havuçlar rendelenir
4 Patlıcanın kabukları soyulur Küp küp kesilip tuzlu suda bekletilir 15 dakika sonra sudan çıkarılır, sıkılır
5 Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır
6 Soğan ve sarımsakların üstüne; patlıcanlar, biberler, rendelenmiş havuç eklenip soteleme işlemine devam edilir En son domatesler eklenir Karışım suyunu çekene kadar beklenir
7Derin bir kasede, yumurtalar çırpılır Üstüne, sıvıyağ ve süt eklenir çırpma teliyle çırpılır
8 Büyük tepe ısıya dayanıklı kare pyrexe 23 adet lazanya yaprağı koyulur (gerekiyorsa yapraklar kırılarak sığdırılır) Yumurtasütyağ karışımının üçte biri bu yaprakların üstüne dökülür İç harcın yarısı, yaprakların üzerine yayılır Üzeri, 23 adet lazanya yaprağıyla kapatılır Yumurtasütyağ karışımının yarısı, yaprakların üzerine dökülür Geri kalan sebzeli harç, lazanya yapraklarının üstüne yayılır Geri kalan lazanya yaprakları ile harcın üzeri kapatılır Yumurtasütyağ karışımının tamamı lazanya yapraklarının üzerine dökülür
9 Evvelden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir Bu esnada fırından çıkarılan lazanyanın üzerine, kaşar peyniri rendesi serpilir Her Yerde fırına sürülerek 10 dakika daha pişirilir
Sıhhat olsun
alıntı *
Sebzeli Lazanya yapılışı
Sebzeli Lazanya Malzemeler
8 yaprak lazanya
2 yumurta
25 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 adet patlıcan
1 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
15 tatlı kaşığı tuz
1 adet kırmızı biber
bir tutam karabiber
Üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Sebzeli Lazanya Yapılışı:
1 Yarım su bardağı sıvıyağın yarısı derince bir tavaya koyulur Doğranmış sarımsak bu yağa koyulur hafifçe kavrulur
2 Yemeklik doğranmış soğan, sarımsakların üzerine eklenir 1 tatlı kaşığı tuzlu da eklenir kavurma işlemine devam edilir
3 Yeşil ve kırmızı biberin çekirdekleri çıkarılıp temizlenir Küp küp doğranır Havuçlar rendelenir
4 Patlıcanın kabukları soyulur Küp küp kesilip tuzlu suda bekletilir 15 dakika sonra sudan çıkarılır, sıkılır
5 Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır
6 Soğan ve sarımsakların üstüne; patlıcanlar, biberler, rendelenmiş havuç eklenip soteleme işlemine devam edilir En son domatesler eklenir Karışım suyunu çekene kadar beklenir
7Derin bir kasede, yumurtalar çırpılır Üstüne, sıvıyağ ve süt eklenir çırpma teliyle çırpılır
8 Büyük tepe ısıya dayanıklı kare pyrexe 23 adet lazanya yaprağı koyulur (gerekiyorsa yapraklar kırılarak sığdırılır) Yumurtasütyağ karışımının üçte biri bu yaprakların üstüne dökülür İç harcın yarısı, yaprakların üzerine yayılır Üzeri, 23 adet lazanya yaprağıyla kapatılır Yumurtasütyağ karışımının yarısı, yaprakların üzerine dökülür Geri kalan sebzeli harç, lazanya yapraklarının üstüne yayılır Geri kalan lazanya yaprakları ile harcın üzeri kapatılır Yumurtasütyağ karışımının tamamı lazanya yapraklarının üzerine dökülür
9 Evvelden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir Bu esnada fırından çıkarılan lazanyanın üzerine, kaşar peyniri rendesi serpilir Her Yerde fırına sürülerek 10 dakika daha pişirilir
Sıhhat olsun
alıntı *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.