
Sebzeli Kek Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 1 bağ ıspanak
- 150/200 gram pırasa
- 2 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sulu yoğurt
- 150/200 gram kaşar peyniri
- Yeteri kadar tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Sebzeli Kek Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
- Ispanak ve pırasa ufak ufak doğrayın güzelce yıkayalım ve güzelce kurulayın.
- Derince bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım sonra süt yoğurt yağ ve yeteri kadar tuz koyup tekrar çırpalım.
- En son un ve kabartma tozunu koyup pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Sonra kaşar rendesi ve zerzevatları koyup harmanlayalım yağ sürdüğünüz kek kalıbına harcı döküp düzleyelim.
- Üzerine susam çörek otu serpiştirin evvelden ısıtılmış fırına (180 derece) denetimli bir biçimde pişirelim.
- Yaklaşık 15-25 dakika fırından çıkınca birinci sıcağı geçtikten sonra servis yapın afiyet olsun.