
Sebzeli Hamsi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram hamsi
- 1 adet kuru soğan
- 3 kök taze soğan
- 10 dal maydanoz
- 10 dal dereotu
- 6 yaprak pazı
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Pul biber
Sebzeli Hamsi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeleri ve hamsileri iyice yıkayıp, yeşil sebzeleri ve soğanları doğrayalım. Patates ve havucu rendeleyelim.
- Tencereye sıvı yağ alıp ısınınca kuru soğan ekleyip rengi dönmeye başlayınca yeşil soğanlarıda ekleyin kavurun.
- Sonra havuç, patatesi ekleyip 3 dakika kavurup maydanoz, dere otu ve pazıyı ekleyip, tuzu baharatları koyup, 5 dakika pişirelim.
- Sonrasında hamsileri ekleyip 15 dakika arada karıştırarak kavuralım.
- Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup karışımı tavaya alalım. Un ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- Kapağı kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirelim. Servise hazır afiyetler olsun.