Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Güveç

Sebzeli Güveç
0
86

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
sebzeli-guvec.jpg

Sebzeli Güveç Tanımı İçin Materyaller

• 750 gram kuşbaşı dana eti
  • 3 orta uzunluk patates
  • 2 patlıcan
  • 1 kabak
  • 3 havuç
  • 1 kurusoğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4,5 sivri biber
  • 2 kaşık salça (ben konut salçası kullandım, tuzlu olduğu için 1, 5 kaşık kullandım)
  • 5 tane domates (ben 250 gram konserve domates kullandım)
  • 3 kaşık zeytin yağı
  • Pulbiber, tuz, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, köri, zerdeçal(isteğe nazaran ölçülerde, ben 2 tatlı kaşığı pulbiber, öteki baharatları çay kaşığıyla ekledim.)
  • Yarım litre kaynar su (su çekme ölçüsüne nazaran, sonradan biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz.

Sebzeli Güveç Tanımı Yapılışı

1. Güveçde yağı kızdırıp etleri atıyoruz, 15-20 dk orta ateşte kavurup, biber ve soğanı ekliyoruz, 5 -10 dk. Karıştırıp kavuruyoruz.
  2. Sarımsakları ince doğrayıp ekleyerek 2 dk. Daha kavurup salçayı ekliyoruz,.
  3. Salçanın kokusu çıkana kadar karıştırıp, evvel havuçları, sonra doğranmış ve ya konserve domatesi de ekleyip karıştırarak, 2 bardak kaynar su ekliyoruz, etlerin sert olmaması için, 15 dk daha pişiriyoruz.
  4. Patatesleri ekleyip, 5 dk. sonra, patlıcan ve kabağı ekleyip baharatları ekliyoruz. 30 dk, orta ısıda pişiriyoruz, (ben elektrikli ocak kullanıyorum, olağan ocakta düşük ateşte pişirirseniz daha hoş olur, ben de ortada karıştırıp ısı derecesini düşürdüm, kısık ateşte daha hoş olur.
  5. Etler güzelce yumuşadığında, tabi bu ortada öbür sebzeler dağılmadan ocaktan alıp dinlendirin, pişme sürecinde fazla karıştırırsanız, sebzelerin ezilmesine neden olur.

858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt