Sebzeli Et Yahnisi Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram dana kuşbaşı
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı konserve domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2.5 su bardağı kaynar su
Sebzeli Et Yahnisi Tanımı Yapılışı
- Kuşbaşı etler küçük küçük doğranır ve yemeği yapacağımız tencereye koyulur.
- Suyunu salıp çekince üzerine yarım su bardağı kaynar su koyulur kapağı kapatılır.
- Tekrar suyunu çekince yarım su bardağı kaynar su koyulur kapağı kapatılır.
- Suyunu çeken etimizin üzerine yemeklik doğranmış soğan küp küp doğranmış havuç ve doğradığımız sarımsak eklenir.
- Sıvı yağ, salça ve konserve domates eklenir ve kavrulmaya başlanır.
- Düzgünce kavrulan materyallerin üzerine küp küp doğranmış patateste eklenir ve 2, 5 su bardağı kaynar su eklenir tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ocakta patatesler ve etler pişene kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.