Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Enginar Çanağı

Sebzeli Enginar Çanağı
0
37

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
sebzeli-enginar-canagi.jpg

Sebzeli Enginar Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

• 6 adet çanak enginar
  • 10 adet kadar mantar
  • Yarım limon
  • 200 gram kadar ıspanak (1 avuç)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.4 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Eritme peyniri

Sebzeli Enginar Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Enginarları yarım limon sıktığımız suyumuzda 15 dk orta ateşte haşlayalım.
  2. Başka bir tencereye minik yemeklik doğradığımız soğanı ve zeytin yağını ekleyip kavurmaya başlayalım.
  3. Kapya biberi, mantarları (Baş kısımlarını kullanacağız) jülyen doğrayıp, biberleri kavrulan soğanımıza ekleyelim. 5 dakika kadar kavurup mantarlarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  4. Mantarlar suyunu salmaya başladığında içerisine yemeklik doğradığımız ıspanağı ekleyelim (Ben ıspanağı annemin bahçesinden topladım. Çok olunca yıkayıp buzluğa atıyorum. Hazır çıkarıp kullanabiliyorum)
  5. Kavrulan sebzelerin üzerine yarı pişmiş enginarları kapatalım ve yarım çay bardağı su ve tuzu ekleyip altını kısalım ve suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  6. Piştiğinde sebzeleri çanaklara pay edelim üzerine istediğiniz bir peynir ve doğru peynir eriyinceye kadar fırına… Çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin….
Sebzeli Enginar Çanağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt