
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber (kışlık domates biber sosu da olur )
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak soğanımızı doğrayalım.
- Sıvı yağ da kavuralım.
- Ardından sarımsak biber domates doğrayalım ekleyelim.
- Salça ek edelim kavuralım.
- Ardından baharatlar ekleyelim bulguru ekleyelim.
- Üzerini iki parmak geçecek halde suyumuzu ek edelim.
- Suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.