
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane sivri biber
- 2 tane küçük soğan
- 3 tane domates
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı iri bulgur
- 1 adet tavuk bulyon (Ben knor markasını kullandım)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Toz pul biber
- Kırmızı pul biber
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biber; küçük daire daire doğrandı. Domates ve soğan; küçük küp küp doğrandı.
- Kızgın yağa önce soğanımızı atıp biraz kavuruyoruz sonrasında biberlerimizi koyuyoruz ve soğanla birlikte kavruluyor.
- Kavrulduktan sonra domateslerimizi atıyoruz iki üç karıştırdıktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı koyuyoruz bir güzel salçayı da kavuruyoruz.
- Sonrasında bulgurumuz ekleyip karıştırıyoruz ardından tavuk bulyonu koyuyoruz (Bulyonu ben su ile çözerek kattım)
- Sıcak suyumuzu da bulgurun üzerine geçecek şekilde ekliyoruz ve tencerenin altı açık kapağı kapalı şekilde suyun çekmesini bekliyoruz arada karıştırabiliriz.
- Suyunu yavaş yavaş çektikten sonra yemeğimizin altını kısıp biraz bekliyoruz ve tamamen suyunu çeken yemeğimizin artık altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun ????
1-Bulyonu bir bardak içine alıp sıcak su da çözüp yemeğe katsanız daha lezzetli olur????
2-Bulguru ne kadar pişirmeden önce suyun içinde bekletirsek o kadar güzel şişer.
3-Yemeği bitirip dinlenmeye bıraktığımız zaman kapağını ne kadar açmasak o kadar iyi olur.
4-Baharatların hepsini aynı anda katıyorum yalnız sadece karabiberi bulgurla beraber ekliyorum.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı