iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*4 adet mantar
*2 adet soğan
*1 diş sarımsak
*1 adet patates
*1 adet havuç
*Yarım su bardağı mısır
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 adet domates rendesi
*Zeytinyağ
*Tuz, karabiber
*Arzuya göre et bulyon
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Ben pilavımı yapmadan önce zar büyüklüğünde doğranmış patates ve havucumu ayrı bir kapta 15 dakika kadar pişirdim Konserve garnitür kullanmak isterseniz önceden pişirmenize gerek kalmaz Mantarımı da küçük küçük doğrayıp suyunu salana kadar ayrı bir kapta pişirdim
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım Zeytinyağında kavuralım Sonra içine salçamızı ve rendelenmiş domatesimizi ekleyelim Biraz kavurup içine diğer malzemeleri atalım 2 bardak bulgura 3, 5 su bardağına yakın sıcak su ekleyip baharatını ve tuzunu katıp pişmeye bırakalım Ocaktan alıp üzerine peçete koyalım demlensin
Afiyet bal şeker olsun
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*4 adet mantar
*2 adet soğan
*1 diş sarımsak
*1 adet patates
*1 adet havuç
*Yarım su bardağı mısır
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 adet domates rendesi
*Zeytinyağ
*Tuz, karabiber
*Arzuya göre et bulyon
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Ben pilavımı yapmadan önce zar büyüklüğünde doğranmış patates ve havucumu ayrı bir kapta 15 dakika kadar pişirdim Konserve garnitür kullanmak isterseniz önceden pişirmenize gerek kalmaz Mantarımı da küçük küçük doğrayıp suyunu salana kadar ayrı bir kapta pişirdim
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım Zeytinyağında kavuralım Sonra içine salçamızı ve rendelenmiş domatesimizi ekleyelim Biraz kavurup içine diğer malzemeleri atalım 2 bardak bulgura 3, 5 su bardağına yakın sıcak su ekleyip baharatını ve tuzunu katıp pişmeye bırakalım Ocaktan alıp üzerine peçete koyalım demlensin
Afiyet bal şeker olsun