iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet küçük soğan
*1 adet küçük havuç
*23 adet mantar
*1 adet çarliston biber
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet tavuk bulyon
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 su bardağı su
*Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Hem sağlıklı, hem doyurucu hem de nefis bir pilav tarifim var bugün Yanında yoğurt ve salatayla harika bir öğün olabilir
Önce soğan yemeklik olarak minik minik doğranır Yayvan bir tencereye yağ konur ve soğanlar ilave edilir Onlar kavrulurken havuç rendenin ince gözüyle rendelenip soğanlara eklenir Biber ve mantarda minik minik doğranıp eklenir ve yumuşayıncaya kadar kavrulur Salça ilave edilip biraz daha kavrulduktan sonra yıkanmış olan bulgur eklenir Bulgurları da sebzelerle bir iki dakika daha kavurduktan sonra sıcak su ve arzuya göre bulyon konur Arzu eden tavuk veya et suyu da kullanabilir
Pilavımız pişerken ara ara karıştıralım ki dibi tutmasın Suyunu çektiğinde tadına bakalım eğer bulgurlar daha diriyse yarım bardak daha su ilave edelim Piştikten sonra en az 1520 dakika dinlendirip servis edelim
Afiyet olsun
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet küçük soğan
*1 adet küçük havuç
*23 adet mantar
*1 adet çarliston biber
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet tavuk bulyon
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 su bardağı su
*Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Hem sağlıklı, hem doyurucu hem de nefis bir pilav tarifim var bugün Yanında yoğurt ve salatayla harika bir öğün olabilir
Önce soğan yemeklik olarak minik minik doğranır Yayvan bir tencereye yağ konur ve soğanlar ilave edilir Onlar kavrulurken havuç rendenin ince gözüyle rendelenip soğanlara eklenir Biber ve mantarda minik minik doğranıp eklenir ve yumuşayıncaya kadar kavrulur Salça ilave edilip biraz daha kavrulduktan sonra yıkanmış olan bulgur eklenir Bulgurları da sebzelerle bir iki dakika daha kavurduktan sonra sıcak su ve arzuya göre bulyon konur Arzu eden tavuk veya et suyu da kullanabilir
Pilavımız pişerken ara ara karıştıralım ki dibi tutmasın Suyunu çektiğinde tadına bakalım eğer bulgurlar daha diriyse yarım bardak daha su ilave edelim Piştikten sonra en az 1520 dakika dinlendirip servis edelim
Afiyet olsun