Sebzeli Bulgur Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane domates
- 1 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 küçük patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yeteri kadar tuz
- Göz kararı su (yaklaşık bir litre felan)
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeli Bulgur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün sebzeler yıkanır gelişi hoş doğranır, bir tencereye sıvı yağı koyup zerzevatları biraz sotelenir.
- Daha sonra salça konup kavrulur.
- Sonra bulgur, pulbiber konur karıştırılır. Suyu ek edilir. (göz kararı koydum ben suyunu dikkatli koyun).
- Daha sonra tuzunu da ek edip pişmeye bırakılır.
- Üzeri için tavaya yağ, nane konur biraz kavrulunca toz biber de konur altı kapatılır. (dikkatli olun nane çok kızarmayacak ) ????.
- Daha sonra pişen çorbamızı blendırdan geçirelim.
- (eğer ki çorbanın kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilir, daha sonra bi taşım daha kaynatıp indirebilirsiniz. ).
- Üzerine yağını ek edip servis yapabilirsiniz.
- Dilerseniz yağını tabaklara servis ederken de koyabilirsiniz.Değişik çorba arayanlara tavsiye ederim????
Sebzeli Bulgur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı