Zerzevat Soteli Tarator Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane orta uzunluk havuç
- 1 tane kapya biber
- 2 tane orta uzunluk yeşil biber
- 1 su bardağı yoğurt (katı yerinden)
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak (sarımsak büyükse bir tane kâfi olur)
- Yeteri kadar tuz
Zerzevat Soteli Tarator Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havucu soyup uzun ince şerit formunda doğrayıp sıvı yağda rengi değişene kadar soteleyelim.
- Kapya biber ve yeşil biberleri de tıpkı boyutta doğrayalım sotelenen havuca ek ederek 10 dakika kadar soteleyelim.
- Sebzeler ???? ???? güzelce sotelenince bir tabağa alıp soğumaya bırakalım.
- Bu ortada yoğurtlu karışımı hazırlayalım bir kasede yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırıp hazırlayalım.
- Soğuyan zerzevatları yoğurtlu karışıma ek edip karıştıralım ve buzdolabına kaldıralım zira hava çok sıcak ???? yemek servisinden çabucak evvel buzdolabından alıp servise hazırlayalım. ????afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.