Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebze Soslu Tavuk Julyen

Hoş geldin! osmanckntt tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Sebze Soslu Tavuk Julyen
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sebze-soslu-tavuk-julyen.jpg

Zerzevat Soslu Tavuk Julyen Tanımı İçin Materyaller

  • ️ 2 kesim tavuk göğsü
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 yeşil, 1 kırmızı kapya biber
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 150 gram mantar
  • 200 ml krema
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Zerzevat Soslu Tavuk Julyen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk göğüslerini 10-15 dk haşlayalım.
  2. Bir taraftan zeytinyağında halka halka doğradığımız soğanı soteleyelim.
  3. Biberleride halka halka doğrayıp içine ekleyelim ve sotelemeye devam edelim.
  4. Mantarı da ekleyip devam kavuralım.
  5. Sarımsağı da ezip, salça ile birlikte içine koyalım.
  6. Sotelemeye devam edelim.
  7. Farklı bir kapta un, süt krema ve baharatları karıştıralım, karıştırdığımız sosu sotelediğimiz sebzelerin içine ekleyelim ve devamlı karıştıralım.
  8. Sos yoğunlaşınca altını kapatalım.
  9. Haşlanmış soğumuş tavukları julyen doğrayıp zeytinyağında kavuralım içine tereyağını ekleyelim rengi biraz değişene kadar kavuralım.
  10. Sebzeli sosu tavukların üzerine döküp bi iki dk daha kavuralım.
  11. Yanına haşladığımız tavuğun suyundan birde pilav yaparsak ohh miss ???? afiyet olsun ????‍????.
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt