Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebze Graten

Sebze Graten
0
96

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sebze-graten.jpg

Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 250 gram mantar
  • 1 adet kabak
  • 250 gram ıspanak
  • Kremalı mantar çorbası (Toz halinde)
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı karabiber
  • Zeytin yağı
Beşamel sos için;
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • kaşar peyniri
  • kırmızı kapya biber

Sebze Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir tencerede beşamel sosu için tereyağı eritin üzerine un ilave edip, karıştırarak kavurun.
  2. Ardından sütü ekleyip, topaklanmaması için devamlı karıştırın.
  3. Son olarak beşamel sosun tuz ve karabiberini ilave edip, koyulaşıncaya kadar karıştırın, koyulaşınca ocaktan alın.
  4. Başka bir tencerede soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
  5. Üzerine küp küp doğranmış patates, havuç ve kabakları ekleyip kavurun.
  6. Ardından mantarları ve ıspanakları da ekleyip biraz daha kavurun.
  7. Pul biber, karabiber tuz ekleyin.
  8. Başka bir tencerede beşamel sosu pişirip sebzelerin üzerine ekleyin.
  9. Ardından toz halindeki kremalı mantar çorbasını da ekleyip kavurun.
  10. Kavrulan sebzeleri yağlanmış borcama ekleyin.
  11. Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.
  12. En üste kapya biberleri doğrayıp, dizin.
  13. 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Sebze Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt