
Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı dolu tereyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 1 çay bardağı et suyu
- 5 su bardağı su (Sulu kıvam için arttırılabilir)
Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan, sarmısak, patates ve havucu rendenin kalın tarafında rendeleyin. Tereyağını eritin, unu ilave edip kavurun.
- Sebzeleri ekleyip, beş dakika kavurun, salçayı ilave edip salça sağılana kadar kavurun.
- Et suyunu ilave edip. Koyu muhallebi kıvamı gibi olana dek karıştırın. Baharatları ve 5 su bardağı su ilave edip.
- Kaynamaya bırakın. Sebzeler dağılın aya kadar pişirin ve blendırdan geçirin. Servis yapın afiyet olsun.