
Zerzevat Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 – 4 tane pırasa
- 1 tane kereviz
- 2 tane havuç
- Yarım karnabahar (Küçük boy)
- 3 adet yumurta
- 250 gram beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 4 tepeleme yemek kaşığı yulaf unu
- Baharat
- Tuz (Peynir tuzlu ise gerek olmaz)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Zerzevat Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm sebzeler rendelenir yada blenderdan geçirilir.
- İçine yumurta yağ baharatlar ve kabartma tozu eklenir güzelce karıştırılır.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dökülür spatula ile eşit biçimde dağıtılıp düzeltilir.
- Fırında 200 derecede alt üst pozisyonunda pişirilir (Isı ve müddet fırından fırına değiştiği için siz kendi fırınınıza nazaran denetim ederek pişirin lütfen) afiyet olsun.