Sazan Corbası tarifi
Resimli Sazan Corbası tarifi
Sazan Corbası nasıl yapılır
Malzemeler
2 adet iri sazan (veya) somon balığı
2 baş kuru soğan
12 yeşil sivri acı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
imagessazancorbasitarifiresimli5ad445631c6af
Yapılışı
Burada, sazanlı tarifi esas alıyoruz Sazan guzelce yıkandıktan sonra ortadan kesilip kanı derin bir tencereye akıtılıyor Corbaya lezzet katması icin yapılan bu işlemin, kurban kanını cağrıştıracağı icin pek uygulanma şansı yok Dolayısıyla bu faslı atlayabiliriz
Şayet, somon balığı tercih ediyorsanız –ki, galip ihtimal budur sazan icin verdiğimiz bu tarifi harfiyen, somon icin de uygulayabilirsiniz
Balığın once etsiz kuyruğu kesilip atılıyor; kafası ve kuyruk sokumu ayrılıyor Tombul etli duzgun govde kısmı ise, kalın dilimler halinde fileto cıkarılıyor; ana yemek icin bir kenarda bekletiliyor
Balığın baş ve kuyruk sokumu ile adam başı birer dilim fileto, cıkan minik parca etlerle hep beraber tencereye atılır Kuru soğanlar dilimlenir ve yeşil acı biberler icine butun halde atılır, tuzu da eklenir Balşıklar zaten yağlı olduğu icin, asla yağda kavrulmaz Malzemenin ustunu ortecek kadar su konur Ki bu da, yaklaşık 152 litre suya tekabul ediyor
Soğan, biberler ve balık pişince, biberler dışarı alınıyor ve malzemenin hepsi iri delikli suzgecten geciriliyor Kalan suya filerto dilimler atılıp ceyrek saat kadar pişiriliyor Hepsi pişince corbanın ortasında balık dilimleri ile beraber, corbanız hazır demektir
Resimli Sazan Corbası tarifi
Sazan Corbası nasıl yapılır
Malzemeler
2 adet iri sazan (veya) somon balığı
2 baş kuru soğan
12 yeşil sivri acı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
imagessazancorbasitarifiresimli5ad445631c6af
Yapılışı
Burada, sazanlı tarifi esas alıyoruz Sazan guzelce yıkandıktan sonra ortadan kesilip kanı derin bir tencereye akıtılıyor Corbaya lezzet katması icin yapılan bu işlemin, kurban kanını cağrıştıracağı icin pek uygulanma şansı yok Dolayısıyla bu faslı atlayabiliriz
Şayet, somon balığı tercih ediyorsanız –ki, galip ihtimal budur sazan icin verdiğimiz bu tarifi harfiyen, somon icin de uygulayabilirsiniz
Balığın once etsiz kuyruğu kesilip atılıyor; kafası ve kuyruk sokumu ayrılıyor Tombul etli duzgun govde kısmı ise, kalın dilimler halinde fileto cıkarılıyor; ana yemek icin bir kenarda bekletiliyor
Balığın baş ve kuyruk sokumu ile adam başı birer dilim fileto, cıkan minik parca etlerle hep beraber tencereye atılır Kuru soğanlar dilimlenir ve yeşil acı biberler icine butun halde atılır, tuzu da eklenir Balşıklar zaten yağlı olduğu icin, asla yağda kavrulmaz Malzemenin ustunu ortecek kadar su konur Ki bu da, yaklaşık 152 litre suya tekabul ediyor
Soğan, biberler ve balık pişince, biberler dışarı alınıyor ve malzemenin hepsi iri delikli suzgecten geciriliyor Kalan suya filerto dilimler atılıp ceyrek saat kadar pişiriliyor Hepsi pişince corbanın ortasında balık dilimleri ile beraber, corbanız hazır demektir