Saylan: Kimse muhalefet istemiyor 1549049870 1549049870 saylankimsemuhalefetistemiyor5c54a013293e4saylankimsemuhalefetistemiyor5c54a013293e4 http:staticguncelnetarchive5569ndKyw7GCWjL Türkan Saylan, Ergenekon soruşturmasının ÇYDD'yi de kapsayan 12 dalgasında yaşananları değerlendirdi Modern Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof Dr Türkan Saylan, Arnavutköy'deki konutunda sabah saatlerinde başlayan ve takriben 7 saat süren aramanın bitmesinin ardındaki, evinin penceresinden yaptığı konuşmada, ''Türkiye'de bir dayanışmanın olduğunu ve defalarca beraber bir aile olduklarını açıklama ederek, bunun bir demokratik hak olduğunu ve bu hakkı kullananların böyle cezalandırılmaması gerektiğini'' söyledi Saylan, ''Türkiye bir süreçten geçiyor Bu ne kadar hukuki iyi anlamak olası değil Buradan memlekete hizmet ediyoruz Kimse muhalefet istemiyor, 'yanlış yaptın' lafını dinlemek istemiyor'' diye konuştu Prof Dr Türkan Saylan, daha sonra gazetecileri evine gösteri etti Saylan, hastanede çare gördüğünü ve hafta sonu iznine çıktığını belirterek, sabah 0800'de evine gelen polislerin kendisine fazla terbiyeli davrandığını kaydetti Polislerin elinde arama kararını okuduğunu bildiren Saylan, polislerin yatak odasını, oturma odasını, mutfağı aradığını, evde yer alan kitapların dikkatlerini çektiğini, kendisinin yazdığı yazıları ve müzik kasetlerini topladıklarını anlattı ÇYDD Genel Merkezi'ne yapılan operasyonu duyduktan daha sonra çok sinirlendiğini açıklayan Saylan, şöyle konuştu: ''Yavaş yavaş 'ne oluyoruz' diye düşündüm Sonradan yönetim kurulu üyelerimizin bazılarını tutuklanmaya başladıklarını gördüm Tutuklanma dediysem, 'Kolundan tutup götürüyorlarsa tutuklama demektir' diyorum Bu aşamadan sonra sakinliğim gitti Dedim ama, 'Bu böyle olmaz' Bize bir görev düşüyor Bundan Böyle bunun mücadelesini toplum adına tahsis etmek zorundayız 'Dur bakalım ne olacak? Varsın çıksın ortaya' şeyi artık geçti Biz bunun hukuksal mücadelesini yapmalıyız Çünkü yıllardan beri 'hukukun üstünlüğü', 'hukuk toplumu', 'hukuk devleti' diyoruz Biz bir oraya ulaşabilsek Biz senelerdir İbrahim Kaboğlu ile birlikte polislere insan hakları eğitimi verdik Bizi devlet görevlendirdi Ne vakit fakat, '1 Mart tezkeresi' geçmesin dedik, ondan sonra 'tu kaka' olduk'' ''Soruşturmaların delillerle açılmadığını'' öne süren Saylan, ''Niye insanlar böyle delilden tutuklamaya ya da aramaya gitmiyorlar da arayıp bir şeyler bulmaya çalışıyorlar? O vakit her evi aramaları lüzumlu bazı çapsız insanların ihbarlarıyla, imzasız mektuplarıyla bir yere varamazlar'' dedi Dernek olarak Atatürkçü bir kuruluş olduklarını anlatan Saylan, Türkiye'de darbe gözlemcilerinin olabileceğini ancak kendilerinin böyle bir yaklaşımı olmadığını söyledi Saylan, polislerin derneğin bazı bilgisayarlarına el koyduğu için bu ay öğrencilerin burs alamayacağını belirterek, ''Böyle bir şeye devletimiz, hükümetimiz, emniyetimiz nasıl izin verebilir? Bu çocukları inceleyebilirler Kimse bir şey demiyor Bu paralar müsade almadan ödenmiyor lakin böyle bir açmaza bizi sokmaları yargısız infaz anlamına geliyor'' diye konuştu