Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Savaş Ay Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgiler

Savaş Ay Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgiler
0
98

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Savaş Ay Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgiler savaş ay, savaş ay hayatı, savaş ay kimdir Sevgili melekler,merhum Şükran Ay ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya gelen gazeteci Savaş Ay'ı bugün kaybettik Bir süredir çare gördüğü gırtlak kanserine yenik düşen Savaş Ay'ın hayatı hakkında bilgiler atamak istiyoruz sizlere 17094 17094 savasaykimdirhayatihakkindabilgiler5c565d2d8f117savasaykimdirhayatihakkindabilgiler5c565d2d8f117 250 250 savasay1jpg17094 Savaş Ay Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgiler savasay1jpg17094 Savaş Ay Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgiler 26 Mart 1954 yılında İstanbul'da doğduÇocukluk yılları İstanbul Üsküdar Selamsız'da geçen Savaş Ay namı diğer Savaş Abi, Meşhur ses sanatçısı Şükran Ay ile Meşhur büyücü ve misafir etme sanatçısı Turan AY'ın oğludur Çocukluk yılları anne ve babasının ünlü birer usta olması nedeniyle kulislerde ve çoğu şehirde dolaşmakla geçmiştirAnnesi Şükran Ay'ın daha kundakda bebek iken çalışması nedeniyle yalnızlığı o yaşlarda hisstemeye başlamıştır Annesi Şükran Ay'ın sahne aldığı bir akşamı bakın Savaş Abi nasıl anlatıyor; Bir keresinde annem, Makber'iyani her yer karanlıkı okurken her yeri kararttılar diye korkup ağlamışımGıpti kemancı Cemal'in karısı Melek abla memesini, yaşıtım olan oğlunun ağzından çekip,beni emzirmiş susmuşumAnnem azsonra sahneden indiğinde duymuş olayı Fazla telaşlanmışParmağını gırtlağıma sokup kusturmuş beni Fakat nasıl olursa olsun tümü çıkmadıdiyor Anneme kadar ara sıra yaptığım şımarıklıkların, yüzsüzlüklerin ve küfürlü oluşumun nedeni sırf bu yüzden :Benim içimde çingene sütü kalmışKanımda azda olsa çingenelik işlemiş Bu sebepten olsa lüzum Savaş Ay çingeneleri bir takım insanların yaptığı gibi dışlamamıştırVe hatta 2001 yılında çingenelerin hayatını konu bölge Dansözfilminin senaristi ve yönetmeni olarak hayata geçirmiştir Marmara Üniversitesi İktisat ve yönetimsel bilimler fakültesi mezunu olan Savaş Ay,daha sonra İİTİA' da eğitim görmüştürVe mesleğe yani gazeteciliğe 1974 yılında Dünya gazetesinde muhabir olarak başlamıştırsonra bir fazla gazete ve dergilerde çalışmıştır Bunlardan birkaç tanesine ; Tercüman,Vatan,Uyruk,Sabahtan,Posta gazetelerinde ve Akajans'ta çalıştıHalen Takvim gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadırTeleviyon hayatına ise 32gün programında çalışarak atıldıBurada Ali KIRCA, MAli Birand, Coşkun ARAL, gibi ünlü isimlerle çalışmıştır sonra 18 Ağustos 1993 yılında A Takımıadlı bir haber programı yaptı ve uzun yıllar bu programdan ne bizi nede kendisini vazgeçiremedi ATV,Kanal 6,star tv, TGRT, kanal 1 gibi tv kanallarında A takımının yanısıra ;Savaş Ay'la show biz,Savaş Ay'la tozlu yollar, Savaş Ay'la cadde arası, studyo 4Savaş Ay'la Muhabirgibi programlar yaptı ama A takımından tam 15 senedir vazgeçemediBu programla bir çok ilke imza atan Savaş Ay, Ağrı DoğuBeyazıt'a okul kampanyası nedeniyle bir gecede bütün 1 trilyon(eski TL) para toplayarak adından uzun yıllar bahsettirdi Bunun yanısıra yapmış olduğu Beyaz Tebeşirkampanyası ile tekrar bir çok çocuğun okumalarına sebeb olarak yüzlerini güldürdüBunun yanısıra kendi iş dalında almış olduğu 600 ün üstünde çoğu galibiyet ve ödüller mevcutturBu ödüllerden en garip ve kendimce en iyisi ise Türkiye gazeteciler cemiyeti 1992 yılın gazetecisi ödülü' dürSavaş Abi travesti kılığına girip onların yaşadığı bir takım zorlukları gözler önüne sermiş ve bunu haberle harmanlamasını bilip bu ödülü layıkıyla haketmiştirYaşadığı ve yaptığı tüm haber ve tecrübelerin meyveleri olan 6 kitaba sahiptirBunlar;Ay Hikayeleri, Göz Tanığı, Ara Cadde, Cadde Çocuğu, Balçık Şevketin Torunuve son olarak da Anlat Savaş Abi'ne adlı kitaplara sahiptir Son olarak Savaş Abi ye göre Savaş AY kimdir sorusuna cevap ise ; Daha ilkokuldayken, dedem Çamur Şevket'in manv dükkanında özenle dizdiğim elmalar ve müşteriye verdiğim fazladan para üstleri baştan sona, alnımın teriyle kazandığım aşırmacalardayken ellerim, kulağımı tabure sohbetlerinden kalına bir çenebaz çamurum Bunları bir kenara bırakırsak ; esasında ben yalnızca,1954 Mart' ının bir sis çocuğuyumDoyar mıyım ancak zafere? Düşler görürüm ayaküstü Şöyle bir estirdim mi rüzgarımı dağılır düşlerimin sisi Genişletmek için tıkla  

858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt