Savaş Ay Hayatı ve Biyografik Bilgileri savaş ay savaş ay hayatı Geçtiğimiz Kasım ayında hayata gözlerini yuman Türk Sanat Müziği sanatçısı Şükran Ay'ın oğlu olan, yılların başarılı gazetecisi ve program yapımcısı Savaş Ay hayatı ve biyofgrafik bilgileri ile karşınızdayız meleklersavasayhayativebiyografikbilgileri5c5671b457696alt 1549169071 1549169071 savasayhayativebiyografikbilgileri5c5671b4a2740savasayhayativebiyografikbilgileri5c5671b4a2740 savasayhayativebiyografikbilgileri5c5671b4a2740 26 Mart 1954 yılında İstanbul'da doğduÇocukluk yılları İstanbul Üsküdar Selamsız'da geçen Savaş Ay namı diğer Savaş Abi, Meşhur ses sanatçısı Şükran Ay ile Meşhur efsuncu ve eğlence sanatçısı Turan AY'ın oğludur Çocukluk yılları anne ve babasının ünlü birer artist olması nedeniyle kulislerde ve çoğu şehirde dolaşmakla geçmiştirAnnesi Şükran Ay'ın daha kundakda bebek iken çalışması nedeniyle yalnızlığı o yaşlarda hisstemeye başlamıştır Annesi Şükran Ay'ın sahne aldığı bir akşamı bakın Savaş Abi nasıl anlatıyor; Bir keresinde annem, Makber'iyani her yer karanlıkı okurken her yeri kararttılar diye korkup ağlamışımGıpti kemancı Cemal'in karısı Melek abla memesini, yaşıtım olan oğlunun ağzından çekip,beni emzirmiş susmuşumAnnem azsonra sahneden indiğinde duymuş olayı Fazla telaşlanmışParmağını gırtlağıma sokup kusturmuş beni Ama illaki hepsi çıkmadıdiyor Anneme tarafından ara sıra yaptığım şımarıklıkların, yüzsüzlüklerin ve ağzı bozuk oluşumun nedeni sırf bu yüzden :Benim içimde çingene sütü kalmışKanımda azda olsa çingenelik işlemiş Bu sebepten olsa gerek Savaş Ay çingeneleri bir takım insanların yaptığı gibi dışlamamıştırVe hatta 2001 yılında çingenelerin hayatını konu bölge Dansözfilminin senaristi ve yönetmeni olarak hayata geçirmiştir Marmara Üniversitesi İktisat ve yönetimle ilgili bilimler fakültesi mezunu olan Savaş Ay,sonra İİTİA' da eğitim görmüştürVe mesleğe yani gazeteciliğe 1974 yılında Dünya gazetesinde muhabir olarak başlamıştırsonra bir fazla gazete ve dergilerde çalışmıştırBunlardan birkaç adam başına ; Tercüman,Vatan,Uyruk,Sabahtan,Posta gazetelerinde ve Akajans'ta çalıştıHalen Takvim gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır Televiyon hayatına ise 32gün programında çalışarak atıldıBurada Ali KIRCA, MAli Birand, Coşkun ARAL, gibi meşhur isimlerle çalışmıştır daha sonra 18 Ağustos 1993 yılında A Takımıadlı bir haber programı yaptı ve uzun yıllar bu programdan ne bizi nede kendisini vazgeçiremedi ATV,Kanal 6,star tv, TGRT, kanal 1 gibi tv kanallarında A takımının yanısıra ;Savaş Ay'la show biz,Savaş Ay'la tozlu yollar, Savaş Ay'la sokak arası, studyo 4Savaş Ay'la Muhabirgibi programlar yaptı fakat A takımından bütün 15 senedir vazgeçemediBu programla bir çok prensip imza atan Savaş Ay, Ağrı DoğuBeyazıt'a okul kampanyası nedeniyle bir gecede tam 1 trilyon(eski TL) para toplayarak adından uzun yıllar bahsettirdi Bunun yanısıra yapmış olduğu Beyaz Tebeşirkampanyası ile yeniden bir çok çocuğun okumalarına sebeb olarak yüzlerini güldürdüBunun yanısıra kendi iş dalında almış olduğu 600 ün üstünde birçok başarı ve ödüller mevcutturBu ödüllerden en ilginç ve bence en iyisi ise Türkiye gazeteciler cemiyeti 1992 yılın gazetecisi ödülü' dürSavaş Abi travesti kılığına girip onların yaşadığı bazı zorlukları gözler önüne sermiş ve bunu haberle harmanlamasını bilip bu ödülü layıkıyla haketmiştir Yaşadığı ve yaptığı bütün haber ve tecrübelerin meyveleri olan 6 kitaba sahiptirBunlar;Ay Hikayeleri, Göz Tanığı, Ara Sokak, Cadde Çocuğu, Çamur Şevketin Torunuve son olarak da Anlat Savaş Abi'ne adlı kitaplara sahiptir Son olarak Savaş Abi ye kadar Savaş AY kimdir sorusuna cevap ise ; Daha ilkokuldayken, dedem Çamur Şevket'in manv dükkanında dikkatle dizdiğim elmalar ve müşteriye verdiğim fazladan para üstleri baştan sona, alnımın teriyle kazandığım aşırmacalardayken ellerim, kulağımı tabure sohbetlerinden kalına bir çenebaz çamurum Bunları bir kenara bırakırsak ; esasında ben yalnızca,1954 Mart' ının bir sis çocuğuyumDoyar mıyım ki zafere? Düşler görürüm ayaküstü Şöyle bir estirdim mi rüzgarımı dağılır düşlerimin sisi