iltasyazilim
FD Üye
Şatilli Baklava Tarifi İçin Malzemeler Baklavalık hazır yufka (17 adet kullanılacak)
*3 yumurta
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı süt
*3 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
ARA MALZEME;
*1 5 su bardağı ceviz
*1 5 su bardağı hindistan cevizi
*1 tatlı kaşığı tarçın
ŞERBETİ;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*23 damla limon suyu
Şatilli Baklava Tarifi Yapılışı Yapılışı kolay, lezzeti harika, hazırları aratmayan bir tatlı tarifi öyle ki tadanlar hangi pastaneden aldığınızı soruyorlar?
1
*İlk olarak hindistan cevizi, tarçın ve cevizi bir kasede güzelce karıştırıyoruz
*Ayrı bir kaseye yufkaları yağlamak için 1 bardak kadar sıvı yağ koyuyoruz
*1 tane yufkayı boyuna serip fırçayla biraz yağladıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı kadar ceviz karışımından serpiyoruz
*Sonra yufkayı elimizle pile pile katlayıp tepsiye alıyoruz
*Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlayıp 17 adet yufkayı tepsiye yan yana diziyoruz
*Bir kapta yumurta, irmik, süt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı mikserle iyice çırpıp yufkaların üzerine getiriyoruz
*Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dk pişiriyoruz
*ŞERBETİ hazırlayıp fırından çıkan tatlının üzerine döküyoruz
*Üzerini fıstık yada cevizle süslüyoruz ( baklava soğuk şerbet sıcak olacak)
*Afiyet olsun
*3 yumurta
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı süt
*3 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
ARA MALZEME;
*1 5 su bardağı ceviz
*1 5 su bardağı hindistan cevizi
*1 tatlı kaşığı tarçın
ŞERBETİ;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*23 damla limon suyu
Şatilli Baklava Tarifi Yapılışı Yapılışı kolay, lezzeti harika, hazırları aratmayan bir tatlı tarifi öyle ki tadanlar hangi pastaneden aldığınızı soruyorlar?
1
*İlk olarak hindistan cevizi, tarçın ve cevizi bir kasede güzelce karıştırıyoruz
*Ayrı bir kaseye yufkaları yağlamak için 1 bardak kadar sıvı yağ koyuyoruz
*1 tane yufkayı boyuna serip fırçayla biraz yağladıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı kadar ceviz karışımından serpiyoruz
*Sonra yufkayı elimizle pile pile katlayıp tepsiye alıyoruz
*Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlayıp 17 adet yufkayı tepsiye yan yana diziyoruz
*Bir kapta yumurta, irmik, süt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı mikserle iyice çırpıp yufkaların üzerine getiriyoruz
*Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dk pişiriyoruz
*ŞERBETİ hazırlayıp fırından çıkan tatlının üzerine döküyoruz
*Üzerini fıstık yada cevizle süslüyoruz ( baklava soğuk şerbet sıcak olacak)
*Afiyet olsun