iltasyazilim
FD Üye
Sarmaşık,sarmaşık bitkisi,Sarmaşığın Faydaları,sarmaşığın özellikleri,sarmaşık yararları nelerdir?
Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir Meyvesi etli, yuvarlak ve üzümsüdür Yurdumuzda; adi sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır
Dışarıya yaraların tedavisinde kullanılır
Sarmaşık Faydaları
Ülser iyileştirici: Sarmaşık kimsesiz ya da lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 235 damla damlatılır Ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını keser
Nezle: Sarmaşık, kimsesiz ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir
Grip: Sarmaşık, kimsesiz ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir
Yara iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üstüne tekraren vurulur
Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir
Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Deri güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 35 kez yüz yıkanır
Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir
Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir *
Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir Meyvesi etli, yuvarlak ve üzümsüdür Yurdumuzda; adi sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır
Dışarıya yaraların tedavisinde kullanılır
Sarmaşık Faydaları
Ülser iyileştirici: Sarmaşık kimsesiz ya da lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 235 damla damlatılır Ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını keser
Nezle: Sarmaşık, kimsesiz ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir
Grip: Sarmaşık, kimsesiz ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir
Yara iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üstüne tekraren vurulur
Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir
Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Deri güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 35 kez yüz yıkanır
Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir
Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir *