Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarma Baklava (Kolay Baklava)

Sarma Baklava (Kolay Baklava)
0
41

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
sarma-baklavakolay-baklava.jpg

Sarma Baklava (Kolay Baklava) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bakla yufkası
  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
Üzerine sürmek için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sarma Baklava (Kolay Baklava) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye suyu ve şekeri alıp orta ateşte kaynatalım kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım soğusun.
  2. Tereyağı eritip soğumasını bekleyelim.
  3. 3 adet baklava yufkasını tezgaha serelim.
  4. Üzerine eritip soğuttuğumuz tereyağını fırça yardımıyla sürelim.
  5. Daha sonra 2 yemek kaşığı cevizi ince uzun olacak şekilde serelim.
  6. Ardından ne sıkı ne de bol olmayacak şekilde saralım tepsi doluncaya kadar aynı işleme devam edelim.
  7. Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağ kızdırıp üstüne sürelim.
  8. İstediğiniz şekilde kesip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kontrollü pişirelim.
  9. Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökelim.
  10. 2 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Sarma Baklava (Kolay Baklava) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt