Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sariyer-boregi.jpg

Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet baklavalık yufka
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 2 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sos için;
  • 1.50 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt

Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle içini hazırlıyoruz.Soğanı ince ince yemeklik doğruyoruz.
  2. Sıvı yağla birlikte hafif kavuruyoruz.
  3. Kıymayı ilave ederek güzelce kavuruyoruz.
  4. Kuşüzümü, çam fıstığı, tuz,karabiberi ilave edip karıştırıyoruz. İçimiz hazır oluyor altını kapatabiliriz.
  5. Sos için;Tereyağ, sıvı yağ,sütü bir kapta karıştırıyoruz.
  6. 15 adet yufkayı 3 e bölüyoruz yani toplamda 3 adet böreğimiz çıkacak.
  7. Yufkaları 5 erli olarak hazırlıyoruz.
  8. Her yufka arasına sos sürüyoruz toplamda 5 kat olacak en üste sos sürmüyoruz iç harcı koyuyoruz ve sarıyoruz.
  9. Resimdeki gibi en son doluyoruz.
  10. Tepsiye alıyoruz en son üstüne tekrar sos sürüyoruz.
  11. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Dikkatli olalım yanmasın. Deneyenlere afiyet olsun.
Sarıyer Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt