Sarımsaklı Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- Somun ekmek – sandviç ekmeği – tost ekmeği(ekmek sizin tercihinize bağlı bir durum ben somun ekmek tercih ediyorum.)
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 70 gram margarin veya tereyağı oda sıcaklığında (hafif erimiş olması karışması için daha rahat olacaktır.)
- 1 veya 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 adet yumurta
- 5- 6 dal ince doğranmış maydanoz
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı tuz
- Baharatları ve tuzu isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Çörek otu
Sarımsaklı Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaşar ve çörek otu hariç bütün malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz.
- Ekmeklerimizi ortadan ikiye tamamen bölüp fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye alalım.
- Hazırladığımız malzemeleri ekmeğimizin üzerine eşit bir şekilde dağıtalım.
- Üst kısmına rendelenmiş kaşarı tercihinize göre istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.
- Çörek otumuzu üzerine ekleyip önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıktıktan hemen sonra kenar kısımlarını çok çıtır sevmiyorsanız tereyağı veya margarinle hafif yağlayalım.
Sarımsaklı Yumurtalı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.