elektronikci
FD Üye
Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı un
- 9 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük sarımsak
- 1 et bulyon (1 bardak eritmek için sıcak su )
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Arzu edenler sirke
Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ döküp, unu güzelce kavuralım. 1 bardak sıcak suda et bulyonu eritelim.
- Kavrulan unu kenara çekip hızlı hızlı soğuk suyumuzu ekleyip, çırpıyoruz.
- Topaklanmamasına dikkat edelim ???? Olursa eğer blendırdan geçirelim.
- Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Son olarak rendelediğimiz sarımsağı ekleyip karıştıralım, 1-2 dakika daha pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
- Tavada yağımızı kestirip. Çorbamızın üzerine dökelim???????? Nane ile süsleyelim ????
Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.