
Sarımsaklı Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç (sıcak suda bekletilecek)
- 30 diş sarımsak (ben 12 diş kullandım)
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
Sarımsaklı Pilav Tanımı Yapılışı
- Tavuk suyunu ocağa alıp pişmeye bırakalım.
- Sirke, şeker, sarımsak ve tuzu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
- Onlar kaynarken biz tereyağını yakıp kaynayan tavuk suyuna ekleyelim.
- Akabinde pirinçleri de ekleyip kısık ateşte 15 dakika suyunu çekene kadar pişirelim. Yaklaşık yarım saat demlendirip servis edelim. Karabiber çok yakışıyor. Afiyet olsun.(kullandığınız pirince göre tavuk suyunu artırabilir yada azaltabilirsiniz).