Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarımsaklı Pilav

Sarımsaklı Pilav
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sarimsakli-pilav.jpg

Sarımsaklı Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç (sıcak suda bekletilecek)
  • 30 diş sarımsak (ben 12 diş kullandım)
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz

Sarımsaklı Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Tavuk suyunu ocağa alıp pişmeye bırakalım.
  2. Sirke, şeker, sarımsak ve tuzu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  3. Onlar kaynarken biz tereyağını yakıp kaynayan tavuk suyuna ekleyelim.
  4. Akabinde pirinçleri de ekleyip kısık ateşte 15 dakika suyunu çekene kadar pişirelim. Yaklaşık yarım saat demlendirip servis edelim. Karabiber çok yakışıyor. Afiyet olsun.(kullandığınız pirince göre tavuk suyunu artırabilir yada azaltabilirsiniz).
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt