
Sarımsaklı Peynirli Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3.5 su bardağı kadar un denetimi ekleyin
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- Yarım demek maydanoz
- Yeteri kadar kaşar size kalmış
Sarımsaklı Peynirli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık suyun içine mayayı ek edelim ,şekeri ilave edelim karıştıralım.
- Sonra yoğurma kabına evvel sıvı gereçler alalım .
- 3 bardak kadar un ek edelim yoğuralım .
- Gerektikçe un ek edelim .
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak .
- Sonra üzerini örtelim mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanınca tepsimizi tereyağı yahut margarinle yağlayalım.
- Hamuru tepsiye yayalım.
- 30 dk kadar tepsi mayası yapalım.
- Ben kelepçeli kalıp kulandım.
- 2 kaşık tereyağını eritelim içine 1 sarımsak rendeleyelim ,maydanozu doğrayalım.
- Hamurumuzun üzerine sürelim kaşar peyniri uzunlamasına keselim aralıklı hamurun üzerine koyalım, ortayada gül üzere koyalım.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun.