
Sarımsaklı Pamuk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (780 gr)
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 4 diş sarımsak
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sarımsaklı Pamuk Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, şeker, su, süt, yağ yoğurma kabına alıp karıştırılır.
- Ardından un ekleyip tuzu katılıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan bezeler oluşturun.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve 20 dakika üstü kapalı dinlendirin.
- Tereyağı eritip içinde sarımsak ezip karıştırın ve maydanozu ekleyin.
- Hazırlanan sosu dinlenmiş hamurun üzerine gezdirin ve kaşar ekleyip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.Not: 20 dakika sonra üstü kızarmışsa, üstüne alüminfolyo sarın yanmasın.
Çok lezzetli ve pamuk gibi oluyor????????
Çorbanın yanına yada et yemeklerin yanına servis edin.
Sarımsaklı Pamuk Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı