Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek
0
30

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
sarimsakli-ekmek.jpg

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşacık tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • 1 baş sarımsak benim baş küçücüktü iki tane kulandım normal bir sarımsağın bir tanesi yetecektir
  • Üzerine gezdirmek için zeytin yağı
  • Tuz
  • Ekmek dilimleri yada ortadan kesilmiş yarım ekmek
  • Maydanoz yada taze soğan

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak sarımsağın başını kesip üzerine az bi zeytinyağı gezdiriyoruz.
  2. Alüminyum folyo (sağlıklı değil biliyorum) yada ıslatılmış fırın kağıdına sarıyoruz ve 220 derecelik fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Daha sonra yumuşamış tereyağını ,kaşar rendesi ,tuzu geniş bir tabağa alalım ve pişen sarımsakları içine sıkalım.
  4. Dikkat edin fırından çıkan sarımsaklar çok sıcak bir bez yardımıyla sıkın.
  5. Güzelce karıştırın tüm tatlar birbirine girsin.
  6. Daha sonra ekmeklerimizi alalım yaklaşık 6 ekmek dilimi çıkacaktır ben baget ekmek kulandım ve ortadan kesip iki dilim elde ettim. Fazla ince kesilmemiş somun ekmekle de olacaktır.
  7. Karışımımızı ekmeğin üzerine sürüyoruz. Eğer az gelecek olursa biraz daha tereyağ ilave edebilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz nefis oluyor.
Afiyet bal şeker olsun.

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,557Konular
982,114Mesajlar
32,774Kullanıcılar
bitraxSon üye
Üst Alt