Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 bardak un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı tuz
- 50 gram kaşar peyniri
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba ılık sütü, mayayı, şekeri ve tuzu koyup çözelim unu ilave edip iyice yoğuralım üzerini streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- En az yarım saat bekliyoruz.
- Üzeri için uygun bir kase ye sarımsakları eziyoruz.
- İçine yağı tuzu kekiği kaşarı koyup karıştırıyoruz.
- Hamuru poğaça büyüklüğünde parçalara ayırıp bezeler yapıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı sosumuzu sürüp 200 derece fırında altı üstü kızara kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun ????( kaşarın yanmaması için biraz kızarınca üzerine fırın kağıdı serin çok yanmasın ).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.