
Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket maya
- Yarım bardaktan az fazla su
- (hamurunuzun kıvamına göre miktar artabilir veya eksilebilir)
- Yarım demet maydanoz
- 1 tutam kekik
- 1 fiske tuz
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
- Kaşar
- Domates
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurumuzu hazırlayalım.
- Su hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıp harmanlayalım.
- Sonrasında suyu ilave edip ele yapışan güzel bir hamur kıvamına getirelim.
- Bir saat kadar ılık ortamda mayalamaya bırakalım.
- Güzelce mayalanan hamuru kalınca olacak şekilde açıyoruz.
- Üzerine kesitler atıyoruz.
- Sosu için bir kaseye ince kıyılmış maydanoz ve diğer tüm malzemeleri ekleyelim.
- İyice karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
- Hamurda kesit attığımız kısımlara kaşar peynirlerimizi dilimli şekilde yerleştirelim.
- Bir tepsi yardımı ekmeğimizin ile ağzını kapatıp yaklaşık 15-20 dk mayalamaya bırakalım.
- Mayalanan ekmeğe dilimlediğimiz domatesleri yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında altı ve kenarları kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun????????.