Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sarimsakli-ekmek.jpg

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (son bir bardağı denetimli ekleyin.)
Sosu için:
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım demet sapları ayıklanmış maydanoz
  • 6 dış rendelenmiş sarımsak
  • Gereğince kaşar
  • 1 çimdik tuz

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Maya, ılık süt ve şekeri karıştırıp on dakika bekleyelim.
  2. Sonra başka gereçleri ek edelim. Ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım.
  3. 30 dakika mayalamaya bırakalım.
  4. Öteki yandan sosu için sarımsakları rendeleyelim.
  5. Maydanozları ince ince keselim.
  6. Yağı ve tuzu ek edip düzgünce karıştıralım.
  7. Kaşar peynirini ince ince dilimleyelim.
  8. Mayalanan hamuru yağlı kağıda alıp açalım.
  9. Bıçakla keserek dilimlerini belirleyelim.
  10. Dilimlenen yerlere kaşarları yerleştirelim.
  11. Üstüne sosunu sürüp 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
  12. 180 derecede fırında denetimli pişirelim.
 
858,505Konular
982,683Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt