
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak ılık süt
- 2 kaşık zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 2 kaşık erimiş tereyağı
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Yapılışı
- Suyu, sütü, şekeri ve mayayı karıştırıp üzerine başka gereçleri ekleyip hamuru yoğuralım ve en az 1 saat mayalandıralım.
- Mayalandıktan sonra hamuru tezgaha yağ ile elimizle açalım. 1 cmden ince olmalı.
- Üzerine sürmek için sarımsak kekik ve yağları karıştırıp açtığımız hamura sürelim.
- Uzun kenardan üçe katlayalım, katladıktan.
- Sonra 4 parmak kalınlığında keselim.
- Sonra her parçayı 1 parmak kalınlığında, 3 kesim olacak formda şeritlere keselim.
- Saç örgüsü üzere örelim ve iki ucunu alttan birleştirip yuvarlak elde edelim.
- Yağladığımız muffin kalıbına alalım.
- Tüm hamuru bu biçimde bitirdikten sonra kaşan yağ-sarımsak karışımını hamurların üzerine sürün.
- 20-30 dk tepsi mayası için biraz bekletin ve 200 derecede evvelce ısıtılmış fanlı ayarda kızarana kadar pişirin.