Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sarimsakli-ekmek.jpg

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak ılık süt
  • 2 kaşık zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için;
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • 2 kaşık erimiş tereyağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Suyu, sütü, şekeri ve mayayı karıştırıp üzerine başka gereçleri ekleyip hamuru yoğuralım ve en az 1 saat mayalandıralım.
  2. Mayalandıktan sonra hamuru tezgaha yağ ile elimizle açalım. 1 cmden ince olmalı.
  3. Üzerine sürmek için sarımsak kekik ve yağları karıştırıp açtığımız hamura sürelim.
  4. Uzun kenardan üçe katlayalım, katladıktan.
  5. Sonra 4 parmak kalınlığında keselim.
  6. Sonra her parçayı 1 parmak kalınlığında, 3 kesim olacak formda şeritlere keselim.
  7. Saç örgüsü üzere örelim ve iki ucunu alttan birleştirip yuvarlak elde edelim.
  8. Yağladığımız muffin kalıbına alalım.
  9. Tüm hamuru bu biçimde bitirdikten sonra kaşan yağ-sarımsak karışımını hamurların üzerine sürün.
  10. 20-30 dk tepsi mayası için biraz bekletin ve 200 derecede evvelce ısıtılmış fanlı ayarda kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt