iltasyazilim
FD Üye
Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım bardak süt
*Yarım bardak su
*1 paket instant kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için:
*1 bütün sarımsak
*4 çay kaşığı kekik
*4 çay kaşığı fesleğen
*1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı süt
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı İlk olarak süt ve suyumuzu ılık hale getiriyoruz Diğer tarafta hamur karıştırma kabımızda un, maya, şeker, tuz ve sıvı yağı koyup üzerine ılık sütü ilave edip yoğurmaya başlıyoruz
Hamuru tezgaha alıp tezgahta da yine pürüzsüz olacak şekilde yoğurmaya 5 dk daha devam ediyoruz
Hamur beklerken 1 bütün sarımsağı soyup havanda dövüyoruz Tavada tereyağını eritip sarımsağı karamelize edip ocaktan alıyoruz ve kekik ile fesleğen ilave ediyoruz Hamuru tezgahta oklava ile uzun olarak açıyoruz Sarımsaklı içi hamurun her tarafına yayıyoruz Ve hamurumuzu güzelce kapatıp el ile yassılaştırıp şeklimizi veriyoruz ( Resim ile anlatım mevcut) keskin bir bıçak ile çizikler atıp üzerine süt, yağ karışımını sürüp tepside 1 saat mayalanmasını bekliyoruz Şekil kaybolur ise yeniden bıçak ile belirginleştirebiliriz*200 derece önceden ısıtılmış fırında 2025 dakika kızarana kadar pişiriyoruz
*Yarım bardak süt
*Yarım bardak su
*1 paket instant kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçi için:
*1 bütün sarımsak
*4 çay kaşığı kekik
*4 çay kaşığı fesleğen
*1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı süt
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı İlk olarak süt ve suyumuzu ılık hale getiriyoruz Diğer tarafta hamur karıştırma kabımızda un, maya, şeker, tuz ve sıvı yağı koyup üzerine ılık sütü ilave edip yoğurmaya başlıyoruz
Hamuru tezgaha alıp tezgahta da yine pürüzsüz olacak şekilde yoğurmaya 5 dk daha devam ediyoruz
Hamur beklerken 1 bütün sarımsağı soyup havanda dövüyoruz Tavada tereyağını eritip sarımsağı karamelize edip ocaktan alıyoruz ve kekik ile fesleğen ilave ediyoruz Hamuru tezgahta oklava ile uzun olarak açıyoruz Sarımsaklı içi hamurun her tarafına yayıyoruz Ve hamurumuzu güzelce kapatıp el ile yassılaştırıp şeklimizi veriyoruz ( Resim ile anlatım mevcut) keskin bir bıçak ile çizikler atıp üzerine süt, yağ karışımını sürüp tepside 1 saat mayalanmasını bekliyoruz Şekil kaybolur ise yeniden bıçak ile belirginleştirebiliriz*200 derece önceden ısıtılmış fırında 2025 dakika kızarana kadar pişiriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.