Sarımsaklı Cevizli Karnabahar (Ek Gıda) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 çiçek karnabahar
- 4 diş sarımsak
- 3 tatlı kaşığı mesken yoğurdu
- 1,5 tatlı kaşığı bebek zeytinyağı
- 2,5 çay kaşığı ince çekilmiş ceviz
Sarımsaklı Cevizli Karnabahar (Ek Gıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharları suda yıkayıp ayırıp buharlı pişiricimize koyalım.
- İlave olarak 4 diş sarımsağı da kabuklarıyla birlikte ekleyelim.
- Pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra düz bir tabakta karnabaharlarımızı çatalın karşıtıyla ezip incecik yapalım.
- Sarımsakları da krema misali ucundan tutup sıkalım içine ve bir kaç cins karıştıralım.
- Bebek zeytinyağımızı ekleyelim,dileyen kimyonda atabilir.
- Yine birkaç cins karıştırdıktan sonra yoğurdumuzu ekleyelim.
- Cevizimizi de ekleyip karıştırarak servise hazır hale getirelim. Bebişlere afiyet olsun ????.