iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Yarım demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kaşığı tuz
3 baş soğan
3 domates
7 sivri biber
5 kişilik
Tarif
Sardalyaları temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin
Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana katın Domatesleri kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp irice doğrayın Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra irice doğrayın
Yağlı kağıtları 2025 cm boyunda kareler haline getirerek yayın ve üzerine zeytin yağı sürdükten sonra biraz piyaz yayın Her bir Yağlı kağıt için 67 sardalya seçin Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyun Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu birleştirerek paket haline getirin
Fırın tepsisini yağlayın ve paketleri yanyana dizin Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürün 3040 dakika pişirin Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yapın
Kalkan veya kılıç balıkları da aynı yöntemle pişirilebilir
Yarım demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kaşığı tuz
3 baş soğan
3 domates
7 sivri biber
5 kişilik
Tarif
Sardalyaları temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin
Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana katın Domatesleri kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp irice doğrayın Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra irice doğrayın
Yağlı kağıtları 2025 cm boyunda kareler haline getirerek yayın ve üzerine zeytin yağı sürdükten sonra biraz piyaz yayın Her bir Yağlı kağıt için 67 sardalya seçin Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyun Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu birleştirerek paket haline getirin
Fırın tepsisini yağlayın ve paketleri yanyana dizin Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürün 3040 dakika pişirin Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yapın
Kalkan veya kılıç balıkları da aynı yöntemle pişirilebilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.