
Saray Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 2.5 kahve fincanı un
- 1 paket vanilin
- 150 gram krema
- 100 gram sütlü çikolata
Saray Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencerede tereyağını eritiyoruz, unu ekleyip 1/2 dakika kavuruyoruz.
- Sütü ekleyip, çırpıcıyla iyice çırpıyoruz ve kaynayana dek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ocağın altını kapatıp içerisine şekeri ve vanilini ekliyoruz ve mikserler çırpıyoruz.
- Son olarak muhallebimizi ıslattığımız kabımıza aktarıyoruz ve oda sıcaklığına geldiğinde soğuması için buzdolabına koyuyoruz bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır fakat zamanınız yoksa 3/4 saat bekletin.
- Üzerine servis yaparken çikolatasını dönebilirsiniz. Tatlımız hazır, afiyet olsun